30 let pekařských zkušeností
ve 2 x 30 minutách
Je to možné? Ano!
JE CHLÉB, KTERÝ JÍTE, opravdu TAK chutný, JAK BY MĚL BÝT?
Nechte se inspirovat a objevte, jak skvělý domácí kváskový chléb může být bez složité přípravy, a to i když nemáte žádné zkušenosti s pečením!
Objevte kouzlo pečení
kváskového chleba!
Milujete vůni čerstvě upečeného chleba? Ano?
Tak si představte, že váš chléb je čerstvě upečený,
domácí a chutná jako od babičky.
Nebo z místní, řemeslné pekárny.
Vstupte do světa kváskového pečení a proměňte
běžné jídlo v mimořádný zážitek!
Naučte se o chlebovém kvásku a jak upéct dokonalý kváskový chléb, který nadchne nejen vás, ale i vaše blízké.
Jak říká Zuzana Kojetinská, jedna z autorek kurzu:
„Nejde o vesmírný výzkum. Pečení chleba je obyčejná příprava jídla – a radostná součást všedních dní."
Co kdybychom vám řekli, že existuje způsob, jak toho dosáhnout bez složitých technik a drahého vybavení?
Pochopíte tajemství kvásku a budete péct kváskový chléb jako profesionál – krok za krokem, v pohodlí své kuchyně a ve vaší troubě.
Pečení kváskového chleba nemusí být noční můra plná neúspěchů.
Naopak, může to být váš nový oblíbený koníček,
kterým ohromíte každého, kdo ochutná vaše výtvory.
Představujeme vám online kurz
Jak upéct
kváskový chléb
O chlebovém kvásku
a Kváskovém chlebu
Kváskový kompas na vaší cestě k úspěchu.
Zahoďte strach a vrhněte se do pekařského dobrodružství!
S naší podporou budete mít úspěch zaručen.
Ve 2x 30 minutách vám předáváme 30 let
sbírané kompletní profi pekařské know-how.
30 minut je doba, po kterou jsme schopni vnímat
a intenzivně nasávat informace.
A také maximální čas, o který chceme připravit vás.
Žádné hodiny, zbytečná slova a nedůležité informace.
Vše na dřeň a podstatu pekařiny.
Cítíte se frustrovaní z pečení chleba? Nejste v tom sami!
Rozumíme, jak náročné to může být, když toužíte po tom upéct dokonalý kváskový chléb, ale místo toho zažíváte jedno zklamání za druhým.
Víme přesně, jak se cítíte, protože jsme si tím prošli:
Zkoušíte recept za receptem, ale výsledek je pokaždé jiný a nikdy ne takový,
jaký byste si představovali. Jednou je těsto moc řídké, podruhé zase moc tuhé.
Trávíte hodiny hledáním informací na internetu a v knihách, ale čím víc toho víte,
tím jste zmatenější. Každý "odborník" radí něco jiného.
Investujete spoustu peněz do surovin a vybavení, ale výsledky tomu neodpovídají. Máte pocit,
že plýtváte časem i prostředky na něco, co vám nejde a možná ani nikdy nepůjde.
Zkoušíte to znovu a znovu, protože se nevzdáváte svého snu o dokonalém chlebu. Ale pokaždé, když vytáhnete z trouby další nepovedený bochník, máte chuť to vzdát.
Stydíte se někomu přiznat, že vám to nejde. Vždyť jak těžké může být upéct obyčejný chléb?
Ostatní to zvládají levou zadní, tak proč zrovna vy s tím máte takový problém?
Toužíte po tom, aby se vaše úsilí konečně zúročilo. Abyste se mohli s hrdostí podepsat pod každý bochník, který vytáhnete z trouby. Abyste se už nemuseli stydět za to, co jste upekli.
Nedovolte, aby vás dál brzdil strach a nejistota. Udělejte ten první krok a investujte do svého pekařského rozvoje.
Naše pekařská cesta
Vítejte na stránkách našeho "mezinárodního" pekařského projektu.
Je určen pro všechny, kteří chtějí objevovat kouzlo pečení
bez obav ze složitých profesionálních postupů.
Ukážeme vám, že i vy můžete péct s lehkostí a radostí,
jako skuteční mistři pekaři.
Kdo jsme
Tento projekt vznikl díky spolupráci tří vášnivých žen:
- Zuzka Kojetinská – Moravačka z Hodslavic, která zná pečení od dětství z rodinné pekárny.Zuzka se od píky naučila pekařinu v kváskové pekárně v Bartošovicích na severní Moravě, kterou vlastnila její rodina od roku 1992. Zuzka je hlavním garantem odbornosti a kvality projektu. Po ukončení chodu pekárny v roce 2019 se pečení nevzdala, začala péct doma a učila kamarády v okolí blízkém i vzdáleném.
- Helena Pardeková – Češka z Liberce, která objevila kouzlo pečení až po návratu ze zahraničí.Helena se po návratu do Liberce z dlouhodobého pobytu v cizině nechala do pečení vtáhnout. Krásu a výhody domácího pečení pozorovala tak dlouho, až jí došlo, že tento pekařský um je natolik hodnotný, že je potřeba ho předat dál. Díky internetu – v moderní podobě a ve velkorysém měřítku.
- Vanda Pálková – Slovenka, z Banské Bystrice, žijící již 30 let v Čechách, od roku 2016 hlavní tvář značky "Sladké mámení" .Zastřešuje celý tým lidí, který vytváří pro klienty kvalitní cukrářské a pekařské vzdělání. S týmem dalších profesionálů z České republiky a ze Slovenska vytvořili přes 700 výukových videí. Stojí také za projektem Cukrářského klubu. Kurzy již absolvovalo více než šest tisíc lidí. Prostřednictvím online výuky sdružuje milovnice a milovníky pečení a zdobení cukrářských a pekařských produktů.
Zuzka a Helena jsou dlouholeté přítelkyně, které se potkaly při studiích a spojila je láska k pečení.
V roce 2020 se během vánočních svátků zrodil nápad na projekt, když se lidé stále ptali, zda by jim nepekly tradiční dobroty, i když pekárna byla zavřená.
Naším cílem je ukázat vám, že i doma ve vlastní troubě
můžete upéct kvalitní pečivo – snadno a poměrně rychle.
Učíme vás rozumět těstu a chápat význam surovin.
Společný projekt
Tento projekt, vzniklý ze spolupráce mezi Zuzkou, Helenou a Vandou,
si klade za cíl vrátit do světa kousek starých pořádků moderní formou.
Zuzka a Helena vytvořily projekt "Jako Pekař", který přináší profesionálně
zpracovaná videa, návody a bonusy, které na československém trhu
v takové kvalitě nikdo dosud nenabídl.
Vanda oslovila Zuzku a Helenu ke spolupráci právě proto, že jejich projekt je tak výjimečný. Společně vám teď přinášíme tento úžasný online kurz.
Přidejte se k nám na této cestě a objevte kouzlo tradičního
pečení v moderním pojetí.
I. část kurzu
O chlebovém kvásku
Žitné kvasy jsou přírodní surovina, která dává chlebu plnou chuť a výraznou vůni.
Chléb z nich upečený je zdravý, vláčný a trvanlivý.
Aby byly kvasy v dobré kondici, je potřeba o ně správně pečovat.
Na první pohled se může zdát, že nechat zkvasit žitnou mouku je snadná záležitost...
a opravdu, jako všechny skvělé nápady, i toto je jednoduché, když znáte správný postup!
Podívejte se na ukázku z kurzu.
Co všechno se naučíte?
Jak rozeznat živý kvas od zakyselujícího přípravku? Jak vypadají živé žitné kvasy? Jak se chovají? Jak mají a nemají chutnat? Jak o živé kvasy pečovat, jak se nimi zacházet a pracovat, abychom to uměli jako TI PEKAŘI?
Bonusové materiály
v hodnotě 850 Kč (35 eur)
Trojstupňové vedení žitných kvasů
graf s teplotní a časovou osou pro přípravu žitného kvásku
Kdy míchat kvásek vedený na 3 stupně
návrh časového harmonogramu
Kdy míchat kvásek vedený na 1 stupeň
návrh časového harmonogramu
Exponenciální množení kvasu
Vedení žitných kvasů
kontrolní test znalostí
II. část kurzu
O kváskovém chlebu
Naučíme vás, jak péct chléb a přitom mít čas na práci i zábavu. Objevte tajemství, jak dosáhnout měkké a vláčné střídy a vytvořit dokonale křupavou kůrku.
Budete vědět, jak správně pracovat s těstem a válet ho, aniž byste se přitom namáhali.
Zjistíte, jaké vlastnosti má kvalitní kváskový chléb, kdy začne tvrdnout a jak ho správně skladovat, aby nezplesnivěl.
Navíc se naučíte, jak předejít chybám při pečení a co dělat, když je chléb tuhý, hutný, placatý, překyselený nebo se drobí.
A nakonec, jak rozpoznat pravý kváskový chléb a skutečného kváskového pekaře.
Podívejte se na ukázku, jak si vybrat ošatku
Co všechno se naučíte?
Bonusové materiály + chlebová kalkulačka
v hodnotě 1500 Kč (62 eur)
Výroba chleba
chronologický postup
Kynutí chlebového těsta
vše o ošatkách
Pečení kváskového chleba
Nejčastější vady chleba
Pečení kváskového chleba
kontrolní test znalostí
Chlebová kalkulačka
Umožní vám snadno a rychle spočítat potřebné suroviny pro pečení kváskového chleba podle zadané váhy kvásku. Už žádné složité výpočty nebo nejistoty při přípravě těsta! Stačí zadat váhu kvásku a kalkulačka vám okamžitě poskytne přesné množství všech surovin.
Pro nováčky i zkušenější pekařky
Jsme přesvědčeni, že tento kurz si získá vaše srdce ❤️. Povedeme vás postupně takovým způsobem, aby vám nic neuniklo a abyste měli příležitost vše vyzkoušeta pochopit ve vaší vlastní kuchyni.
Využíváme pouze suroviny a nástroje, které buď již máte po ruce doma, nebo je můžete bez problémů obstarat v obchodě.
Předvedeme na příkladech a podělíme se s vámi o naše nejvzácnější tipy a postupy, abyste dosáhli dokonalosti.
Co říká o kurzu David Machalský?
Za odměnu a za trest ........ Odhodlat se k upečení prvního kváskového bochníku někdy trvá celý život. Prý je to složité, samá autolýza, fermentolýza, laminace, hydratace – čert aby se v tom vyznal. Přesto jsme se rozhodli čelit výzvě a vytvořili jsme kurzy. Přišlo i na „lámání chleba“ s otázkou: „Fakt podle vašeho videa upeču hned? Že potřebuju jen to, co už mám doma?“ Odpovědí byla naše čerstvá video-dvojčata. Kolega David Machalský, datový analytik, se podělil o své první pečení: „Dostal jsem videokurz jako odměnu a hned jsem to měl vyzkoušet. Překvapilo mě, jak snadno to šlo. Videa mi dodala sebevědomí a po druhém shlédnutí jsem věděl přesně, co dělat. Kvůli široké míse jsem měl problém odhadnout, jestli kvásek roste, ale nakonec se chleba povedl. I když nebyl tak nadýchaný jako od Zuzky, na svůj první chleba nezapomenu. Chutnal skvěle!“ Žádná autolýza, fermentolýza, laminace, hydratace. Prostě jednoduchá pekařina, podložená roky zkušeností z kváskové pekárny. Jak říká Hela – hlavně žádný stres a ať je to efektivní.
Tak co vy na to? Jdete do toho s námi?
Tradiční fyzické kurzy
Co získáte:
Pouze samotný kurz, který navštívíte jednou.
Zážitek, ale bez záruky, že si vše zapamatujete
nebo se to skutečně naučíte.
Cena: od 3500 Kč (152 eur)
Náš pekařský balíček
Co získáte:
Kompletní kurz s veškerým potřebným obsahem.
Neomezený přístup, takže si vše můžete
opakovat tak často, jak potřebujete.
Exkluzivní bonusové materiály
a jedinečnou chlebovou online kalkulačku,
které jinde nenajdete, v hodnotě 2350 Kč (97 eur).
Cena kurzu, bonusů a kalkulačky: jen 2455 Kč (102 eur)
Celková hodnota toho, co obdržíte, výrazně převyšuje cenu, kterou zaplatíte!
Jaké další výhody můžete očekávat, když se rozhodnete pro náš kurz?
Kromě přístupu k videím na celý život vám nabízíme
také několik dalších bonusů zdarma.
3. bonus – sleva na nákup výrobků u LKstore.cz
4. bonus – sleva na nákup výrobků u Pastrymarket.sk
Rádi byste někomu udělali radost dárkem? Můžete si vybrat náš dárkový poukaz, a potěšit tak své blízké i přátele.
Proč zvolit online kurz?
Online kurz má oproti fyzickému spoustu výhod.
Všechno se naučíte z pohodlí svého domova. Ve vlastní kuchyni, kterou dobře znáte, kde se cítíte příjemně a kde máte všechny své pomůcky a suroviny, které vám nejvíce vyhovují.
Nemusíte se přizpůsobovat žádným termínům. Na videa se podíváte, když zrovna vy máte čas a chuť.
Nemusíte nikam jezdit. Díky tomu ušetříte spoustu času, který nemusíte trávit na cestě. Místo toho se můžete věnovat rodině, pečení nebo samy sobě.
V kurzu postupujete svým vlastním tempem. Na nikoho nečekáte a nikdo nečeká na vás. Na pochopení postupů máte tolik času a prostoru, kolik potřebujete. Video si můžete přehrát, kolikrát jen chcete.
Přístup k videím získáte napořád.
U nás chvátat nemusíte. K videím se dostanete kdykoliv.
I třeba za pár let.
Chcete se dozvědět více?
Nebo máte další otázky?
Zde najdete nejčastěji kladené dotazy a odpovědi, které vám mohou pomoci.